Thursday, June 30, 2011

~YellowPhobia~

 Salamu Alaykum..
Kerna "Bersih" warna kuning jadi mangsa..apa kejadahnya?'

Kali ni, Saya tidak berminat nk
 bercakap soal perhimpunan Bersih tapi cuma nak 
cerita tentang wabak yg dibawa oleh
kumpulan ni yang menyebabkan beberapa pihak
 mengalami sindom ~Yellow Phobia~

Dibwh ini saya senaraikan 
bbrp benda yang Malaysian Goverment
kena ambil tindakan kerana unsur kekuningannya?

~sekarang pihak FAM kena tukar warna rasmi jersi pasukan
bola sepak negara disbbkn wabak ~YellowPhobia~
~yang lawaknya semasa perlawanan Malaysia vs Taiwan di Bkt Jalil,
pasukan negara terpaksa memakai jersi Biru yg merupakan jersi ke2 pasukan
bola sepak Malaysia, disbbkn ketakutan sstgh pihak
terhadap wabak ini~he3

~syarikat telekomunikasi DIGI pun disarankan kena tukar warna rasmi
macot kesayangan mrk ini, i prefer pink kaler..~


~ kena tukar Yellow Pages jd Blue Pages bg membendung
wabak YellowPhobia trsbt kot~ha3


Dan harap-harapnya kat sekolah - sekolah
nnt, pasukan rumah Kuning tidak akan dibubarkan
kerana kekuningannya.

*Kenapa sesetengah pihak takut sangat dengan perhimpunan BERSIH 2.0 sampaikan mrk yang memakai
baju berwarna kuning pada 9 Julai nnt akan dikenakan tindakan undang2x, bila masa pula ada akta yang menyekat kebebasan berpakaian mengikut warna ni, adoynya... 
~some people says " if u didnt done anything wrong, u got nothing to be afraid of"~

jom pakat2x 9 Julai ni kita pakai baju berwarna kuning yok....he3

Wednesday, June 22, 2011

UltraSurf / Ultra Reach

Sharing is Caring - Jadi kali ini, aku nak share dgn korang satu Software yang
agak berguna untuk mengakses masuk ke laman - laman web yg disekat dan paling utama sekali, fungsi software nie untuk tukar ip adress korang, jadi korang boleh buat hal kat mana-mana tempat tanpa perlu risau ip address korang kena detect, tapi kalo kena dengan budak pro IT, aku tak berani jaminlah benda ni berkesan atau tidak. Ha3


-Clik link ini utk download software trsbt.
Maklumat lanjut berkaitan kelebihan software
ini ada didalam url diatas.

~Selamat Mencuba~



How To Bypass Proxy?


Seperti yang sedia maklum baru-baru pihak SKKM
telah menyekat akses ke laman-laman web perkongsian fail
seperti

~Fileserve
~Megaupload
~Megavideo
& dll.

Jadi saya sertakan disini panduan untuk
akses kembali ke laman web yang disekat
Ia dipanggil Bypass Proxy




Jadi Selamat Mencuba!



*Note : Tindakan pihak kerajaan menyekat kebebasan internet adalah sangat mendukacitakan. =.=

Tuesday, June 21, 2011

Bila Terlihat Tahi Bintang..........

             Alhamdullilah aku panjatkan kehadrat Ilahi. Malam tadi mungkin malam yang agak bertuah bagi
saya kerana dapat menyaksikan fenomena tahi bintang. Seingat aku, aku belum pernah menyaksikan lagi fenomena tahi bintang sepanjang hidup aku. Memang cool.

May Peace be Upon to all Bloggers

Im back......! 

New Post!
New Theme!
New Blog!
&
~No Follower~

Blog Genre
  • Love            
  • Religion
  • Politics
  • Sports
  • Games
  • Others.....
If u like my post....
If u like my blog....

~Follow Me! & Leave A Comment~

^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal