Friday, July 29, 2011

Aku Kau Saya Awak.

Aku Kau Saya Awak.
Short Entri je ni.

       Aku cuma nak cakap, dalam penulisan aku kat sini, mostly aku gunakan word Aku Kau dan rarely guna word Saya Awak. Coz aku memang suka guna word Aku  Kau. Seems casual.

       But if aku komen entry korang khususnya ladies, aku akan guna word Awak  Saya, coz aku tak tahu korang okay ke tak if aku guna word Aku Kau coz some people see it as a rude word, perkataan tak sopan. So better aku guna word Awak Saya bila chat or komen kat blog korang kan. For Men dan yang mengenali aku secara live (ladies) , komfom aku guna Aku Kau bila komen kat blog korang. Ha3. Lelaki dengan Lelaki - Kawan dengan Kawan takkan nak kecik hati kot. ^^

      Truth is, aku agak janggal + sangat jarang guna word Awak Saya dalam perbualan harian aku kecuali untuk formal things. Tapi untuk tidak mengkecilkan hati korang (readers + followers) khususnya ladies, aku gagahi diri ini menggunakan word Awak Saya. Ha3. Itu sahaja untuk malam ini, macam mengantuk pulak rasanya.=.=

4 comments:

  1. tak kisah laa bahasakan diri apa pun, as long as we know how to respect others. aku-kau tak bermaksud kasar, saya-awak tak bermaksud sopan. everybody deserve what they want. :)

    ReplyDelete
  2. @Aida Effarinayup. yg pntg respect each others...
    but lbh baik ak buat langkah berjaga jaga kan.. manusia mcm ragam..ha3

    ReplyDelete
  3. haha. bagus-bagus. maybe ada orang tak kisah pon guna apa mcm aida effarina. tapi bagi saya, kalau laki tak kenal, tibe2 menyapa, eh, kau tengah buat apa? rasa mcm terperanjat kot. sbb saya tak pernah guna kau aku kalau communicate dgn org. ni dah la tak kenal, tibe2 tanya mcm nak cari gaduh. huhu. :)

    ReplyDelete
  4. @.izzati liyana.yg aida effarina ni, saya guna Aku Kau sbb saya kenal dia... tp utk unknown, Saya Awak la nmpknya..^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal