Wednesday, July 27, 2011

Erti Kawan dan Konsep dalam Berkawan

Assalamualaikum w.b.t.


          Kawan? apa ertinya bagi aku, antaranya ialah "Kawan Adalah Mereka yang Kita Pergunakan untuk Kepentingan Diri Kita." Terpulang nak setuju atau tidak.

          Tapi , kita kena faham konsep dalam berkawan juga. Antaranya ialah "Apa yang Kita Boleh Lakukan untuk Kawan Kita, Bukannya Apa yang Dia Boleh Lakukan untuk Kita."





So, erti berkawan dan konsep dalam berkawan dua perkara yang berbeza. Tapi if korang betul - betul fahami apa yang aku boldkan diatas rasenya dugaan semasa berkawan korang boleh hadapi dengan tabah dan yang penting COOL..Ha3.. Berkawan biar kerana Allah. Sekiranya ada pendapat hendak ditambah, ringankahlah jari korang komen kat entri ni. Okay.^^

3 comments:

  1. bagi saya,kwn tuh ada time kita ssh n senang..bkn time sng jerk muncul tp ssh ilangkan diri..klu kwn yg cmni adalah kwn yg suka take advantage

    ReplyDelete
  2. @Atiqah Wadiah yup, tp nk cari kwn mcm tu lg, susah dh skrg...=.=

    ReplyDelete
  3. hmm..susah nk cari kwn yang sejati..kawan yang boleh di kongsi cerita suka duka sesama..terkadang hanya sebelah pihak je bercerita, yg sbelah lg hanya mampu mendengar..tiada kesempatan utk bercerita..tapi btol ke tiada kesempatan? atau tiada keyakinan utk berkongsi cerita ngn kawan tersebut? hmmm^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal