Tuesday, July 26, 2011

New Proton Concept Cars or been called Five Brothers

Assalamualaikum.
Hi guys, hari ni aku nak share tentang New Proton Concept Cars and been called Five Brothers. Tapi tak sure bila akan dijual di pasaran Malaysia. Anyone knows? Brighten me please. Well, model terbaru ni ada lima jenis dan diinspirasikan dari 5 Malay Greats Warriors - sapa lagi kalau bukan, Hang Tuah, Jebat, Lekiu, Lekir dan Kasturi. Apapun enjoy the pictures guys.



Proton Tuah

Tuah menunjukkan keseimbang fungsi dan estetik but bagi aku ia lebih
nampak sesuai untuk golongan High Class or ahli perniagaan.


Proton Jebat

Jebat nampak lebih sporty dan lebih sesuai kepada golongan
yang minatkan kelajuan. Nice car dude.

Proton Lekir

 hmm, bagi aku terlalu over sangat designnya, sorry guys ini opinion aku sahaja
sebab aku memang tak minat kereta bentuk macam ini. 

 
Proton Lekiu

 lebih kepada bentuk MPV, dan sesuai untuk golongan berkeluarga,
kalo aku dah kawin maybe boleh consider beli jenis ni. Ha3

Proton Kasturi

 diilhamkan dari Proton Saga dan melambang generasi Saga
yang lebih baik dari sebelumnya. Not Bad exactly. 


Enjoy views the picture guys? Ha3.. sorry maybe aku agak ketinggalan update tentang model ni, tapi sebenarnya ramai lagi yang tak tahu tentang model - model baru ni. Komen aku tentang model-model ni, boleh tahanlah, tapi tak leh bagi komen bagus-bagus sangat, coz we havent seen its performance on the street yet ... jadi kita tunggu....

Note: Sumber dari Proton Concept Cars

6 comments:

  1. woah..proton tuah tu nampak kewl!heee

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hey, blogwalking kat sini pulak.. hehe

    btw Proton Jebat SMART.! :D

    Happy Blogging. :)

    ReplyDelete
  4. oh menarik proton dgn nama2 pahlawan melayu.
    betul2 ada ke ni?
    suka proton lekir. cantik...

    ReplyDelete
  5. yup, ada, tp blum dkluarkan utk pemasaran..2012 rsenya, x pst...hmm
    tp den lg mnat jebat..ha3..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal