Sunday, July 31, 2011

Selamat Bersahur

Short entri sahaja, nak ucap


SELAMAT BERSAHUR DAN SELAMAT BERPUASA
SEMUA MUSLIMIN WA MUSLIMAT
^^


“Bersahurlah, Sesungguhnya Pada Sahur Itu ada Keberkatan”. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

“Pembeza antara puasa kita dan puasa Ahli Kitab adalah makan sahur”. (Riwayat Muslim).
 bersahur membezakan kita diantara puasa ahli kitab, sahur jangan tak sahur.^^


“Sebaik-baik Sahur Orang Mukmin ialah Tamar”. (Riwayat Abu Daud, Ibn Hibban dan al-Baihaqi, sanadnya sahih).

 

So guys, jangan lupa bersahur okay, sahur simple - simple je, macam aku, aku suka makan
tamar dan minum air segelas, Insyaallah bertenaga hingga ke waktu berbuka.
Korang pula macam mana?

Lewatkan bersahur ikut sunnah Nabi, awalkan berbuka. - pesanan penuh lemah lembut dari H2O

untuk penerangan lebih lanjut tentang bersahur click SINI


Sekarang ni banyak tersebar tentang hadith palsu berkaitan fadhilat bertarawikh. Untuk lbh lanjut klik SINI

5 comments:

  1. slamat berpuasa :)

    smoga ramadhan thun ni lebih bermakna ^__^

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa..sahur tak pagi td? :)

    ReplyDelete
  3. sahur sunat. melambat-lambatkan lagi bagus. tapi nak bangun tu..mak aih. kat kolej selalu tak bangun. kat rumah ni parents kejut sampai bangun woh. huhu. seb bek takde kls. tak lah ngantuk.

    btw, tuka nama eh? ;)

    ReplyDelete
  4. selamat bersahur..

    tido2...esok nak sahur..ehheh

    ReplyDelete
  5. Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa gak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal