Monday, August 29, 2011

Salam 1 Syawal.


 Assalamualaikum w.b.t

Sempena 1 Syawal ini, aku ingin mengucapkan 
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin terutamanya kepada ibu bapaku, 
ahli keluargaku, si dia, rakan-rakanku dan semua yang mengenali diri ini. 

Tidak lupa juga 
kepada  semua bloggers Malaysiaku tercinta.
Jom Layan lagu Raya feveret aku.


^_^

Friday, August 26, 2011

Thank You Seems To Be The Hardest Word


Assalamualaikum w.b.t.
  
Thank You Seems To Be The Hardest Word.

       Ceh... dah macam lagu Elton John lak. Ha3. Okaylah, aku nak sentuh tentang ucapan Thank You or dalam bahasa melayunya Terima Kasih. Cuba tanya diri kita sendiri, biasa tak kita lafazkan ucapan ini pada mereka disekeliling kita? Parents kita, adik beradik kita, sahabat kita, even strangers.

Wednesday, August 24, 2011

Bersangka Baiklah Sesama Insan.



Disini saya ada sertakan Tips-Tips dari Syeikh Abdul Kadir al-Jailani 
untuk sentiasa bersangka baik sesama insan :

Tuesday, August 23, 2011

Wordless Wednesday : Handphone

Bersyukur dengan apa yang ada.^^

Kad Raya dan aku..


Assalamualaikum.. dan Selamat Berpuasa...

Puasa tinggal berapa hari je lagikan. so, jom la reramai memanfaatkan hari-hari last puasa tahun ni sebaik mungkin, maybe tahun depan dah tak jumpa lagi dah dengan bulan Ramadan. Macam-macam boleh berlaku dalam setahun bai.

Okay aku nak cerita pasal kad raya, korang pernah dapat kad raya tak? Aku.. hmm.. pernah, dua kali je dalam seumur hidup aku dapat kad raya, ha3.. first kawan aku si oren aka Kyurin bagi, thx der, ko la satu-satunya human being yang pernah bagi kad raya kat aku + aku still simpan lagi kad raya tu..ha3, and satu lagi kad raya dari sebuah kolej swasta invite aku masuk kolej diorang, ceh, ni dikira sebagai kad raya gak ker....ha3. kisah ini semua berlaku bertahun yang lepas. Dan untuk raya tahun ni, sape tahu, maybe manager aku yang Super Extreme Cerewet Giler (SECG) nak bagi aku kad raya. Ha3. Stop dreamin dude. Its freakin impossible.

Rasa-rasanya still ada lagi ke yang bagi kad raya dikala zaman serba canggih ini + kewujudan SMS, internet, 3G, DIGI dan yang sama waktu dengannya? Hmm... tapi bagi aku, penggunaan kad raya ada nilai sentimentalnya sendiri yang tidak ada pada kemudahan yang lain.



Jom baca entri pasal kad raya versi Solihin Zubir - disyorkan oleh H2O.


Friday, August 19, 2011

Mamat tu Gaylah


Assalamualaikum w.b.t

Apa perasaan korang bila tahu ada seorang 
mamat yang korang kenal gay?

Wednesday, August 17, 2011

Adakah Al Quran sekadar untuk dibaca?

Assalamualaikum w.b.t..

Adakah Al Quran sekadar untuk dibaca?

Al Quran itu petunjuk bagi mereka yang mencarinya

Monday, August 15, 2011

Cowboys vs Aliens dari pandangan aku.



Sebenarnya aku tak rancang pun nak tengok movie ni, tapi kawan aku dah beria-ia ajak, siap terpacak depan rumah aku lagi, so aku pun tengok lah, orang dah belanjakan..he3..Walaupun badan penat selepas pulang dari kerja. Ha3. Dekat-dekat nak raya ni makin bizi la.

Setelah menontonnya, apa yang mampu aku konklusikan ialah cerita ni memang best, ada aksi, ada lawak, dan yang paling penting satu-satunya movie yang aku pernah tengok sehingga menyebabkan aku terkejut dua kali. Untuk makluman aku tak suka tengok cerita seram. Ha3. Ada kena mengena ker.


Yang Pelik Serta Menghairankan (entri politik)

Dah lama tak post entri polik. So guys entri kali ini berunsurkan politik dan penggunaan ayatnya ada sedikit unsur sarcasm. So kepada pembaca yang berunsurkan Barisan Nasional, entri kali ni tidak memihak kepada anda. Ha3.

TAK SUKA POLITIK ATAU AHLI BARISAN NASIONAL TEGAR
SILA JANGAN BACA =)

Saturday, August 13, 2011

In Open Relationship - Saja untuk suka-suka

Assalamualaikum...


Topic for tonight : In Open Relationship status. 

Have A Nice Day readers...hoi hoi hoi...ha3.. mengarut sikit...boleh kan.^^

Thursday, August 11, 2011

Kucing dan mandi sauna.


Assalamualaikum w.b.t

 Hari ni aku just nak cerita
satu benda yang baru berlaku kat aku tengah hari tadi.

Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday 2 : This is best bro


Apa kata anda?

Wordless Wednesday : Adil & Saksama


Sinar Harian


Monday, August 08, 2011

Quote of The Day

Assalamualaikum

"HIDUP DIDUNIA INI YANG HALALNYA DIHISAB,

YANG HARAMNYA DIAZAB"

Renung - Renungkan
Selamat Beramal.
Alhamdullilah, notebook wes waras. ^^

Tuesday, August 02, 2011

Antara Terawikh dan Tazkirah. Nak pilih yang mana?



Assalamualaikum , Selamat Petang, Selamat Berbazar Ramadan. 
Selamat Berbuka Sebentar Lagi.

Antara Terawikh dan Tazkirah? Aku pilih Tazkirah. Kenapa abang kenapa? Lihat bawah.....

Monday, August 01, 2011

Kartun Dalam Kenangan

                 Hari ni aku just nak share tentang kartun dalam kenangan yang selalu jadi tontonan aku time kecik-kecik dahlu. Ceh, macam rindu zaman dahulu kala pulak. Jom layan gambar-gambar kat bawah.

Hikmah Makanan di Dalam Islam.

 Assalamualaikum
             Sahur ni aku nak post entri tentang hikmah makanan dalam islam, so untuk tidak menganggu gugat keimanan korang yang sedang berpuasa, aku takkan sertakan gambar senarai makanan dibawah. Senarai makanan dibawah sahaja. Okay jom view  senarai makanan yang mempunyai hikmah dalam islam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal