Monday, August 01, 2011

Kartun Dalam Kenangan

                 Hari ni aku just nak share tentang kartun dalam kenangan yang selalu jadi tontonan aku time kecik-kecik dahlu. Ceh, macam rindu zaman dahulu kala pulak. Jom layan gambar-gambar kat bawah.



USOP SONTORIAN
mesti ingat lagi kan kartunu Usop Sontorian nie, zaman aku kecik-kecik dahulu
memang selalu layan kartun nie.Mengisahkan kehidupan
di kampung.


DRAGON BALL
Ha! ni kartun yang memang aku jarang miss tengok, dan probably kartun paling 
lama pernah bersiaran di kaca tv dari aku sekolah rendah sampai sek menengah. Mengisahkan Goku yang ingin mengumpulkan 7 biji Bola Naga dibantu oleh rakan-rakannya seperti 
Bulma dan Pendekar Penyu(Si gatal).


Anak - Anak Sidek
Kisah kehidupan keluarga bekas badminton negara, aku tak
pastilah betul ke arwah Hj Sidek tu betul-betul garang macam dalam kartun ni,
tapi ada satu episode dalam cerita ni mengisahkan ikan paus yang terdampar
di pantai morib, itu memang kisah benar. Aku orang area situ, aku tahu la..ha3


DORAEMON
 mengisahkan kucing robot dari masa depan, tak perlu aku cerita
panjang-panjang, korang tengok sendiri je kat NTV7, sebab ia masih ditayangkan.
Salah ke aku minat Doremon? He3


KELUANG MAN
ini dia, cerita kartun hero Malaysia. Aku minat lagu tema cerita ni sampai
sekarang. Kebudak budakkan lak mamat nie.Adui.


Ni dia kat atas ni antara kenangan aku time kecik - kecik dulu. Ada lagi satu cerita kartun namanya 
Ngat dan Taboh, tapi aku tak jumpa gambar kartun ni kat mana-mana.Hmm...

"Memory is The Diary that We All Carry About With Us" - Oscar Wilde

14 comments:

  1. teringat la :) hehehe usop sontorian best :)

    ReplyDelete
  2. teringat la :) usop sontorian best :)

    ReplyDelete
  3. @Azurayup, usop sontorian slalu tgok time kecik2x dlu, tp dh x bpe ingt dh cternya...

    ReplyDelete
  4. yeah!semua d atas memang jadi kegilaan aku kot mase dulu.lagi2 usop santorian.bapak klakar!hahah

    ReplyDelete
  5. huhuhu... usop sontorian ngan keluang man memang dalm memori... kan best kalau ada lagi siri2 citer kartun ni.. ha.. ank2 sidiq pon sama.. x mau miss tengok kartun nih.. sebab kelakar dan best... yang len masih boleh tengok lagi kat tv ceria and ntv7... huhu..

    ReplyDelete
  6. @PeRmAtA bIrUYup Usop Sontorian dgn Kluang Man mmg dlm memori..^^

    ReplyDelete
  7. USOP SONTORIAN bestttt :D

    ReplyDelete
  8. woo...anak2 sidek...dulu ak kumpul kot komik die...syg nya, komik die tak tamat...lme 2 tak laku

    ReplyDelete
  9. @an nyekyup, lme2x jln ceritanya mkn bosan..he3..btw still satu kenangan juga...

    ReplyDelete
  10. usop sontorian..teringat kueh gelang yg mak dia slalu buat,.,hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal