Thursday, August 11, 2011

Kucing dan mandi sauna.


Assalamualaikum w.b.t

 Hari ni aku just nak cerita
satu benda yang baru berlaku kat aku tengah hari tadi.

Nak dikisahkanlah, tengah hari tadi aku dapat satu panggilan dari jiran aku, dia mintak tolong kat
aku suruh tengokkan pasu belakang rumah dia, maka terlintaslah dalam kepala aku ini, apa ke halnya pergi
tengok pasu kosong kat belakang rumah dia. Then dia cakap, isterinya letak kucing kat bawah pasu kat 
belakang rumah dia, mula aku ingat dia buat lawak antarajiran ke apa tengah tengah hari.

Aku pun pergilah check kat belakang rumah dia, selongkar punya selongkar 
pasu - pasu tu, aku pun jumpalah kucing yang dikatakan, bukan mak kucing or bapak kucing, tapi
anak kucing, istigfar aku... maksudnya hampir 6 jam keatas kucing tu terkurung, dahlah haritu cuaca agak panas + atas jalan tar pulak, komfom berhaba ala-ala bilik sauna. Nasib baik tak mati kucing tu. Aku pun call jiran aku balik cakap anak kucing tu dah selamat, then dia minta maaf coz tak tahu kenapa isterinya buat macam tu. Aku pun okay je.

Orang sekarang ni rasanya dah semakin kurang sifat belas kasihan 
dalam diri ataupun dah tak reti guna akal fikiran sebelum buat sesuatu. Aish... Apa la nak jadi.


10 comments:

  1. kesiannye anak-anak kucing tue. huhu
    tapi mesti semua comel comel kan. :)

    ReplyDelete
  2. kesian nya....huhuhu..teringat peristiwa dimana nabi sanggup potong jubahnya , sbb x mau kucig yg tdr ats jubh baginda SAW terbagun...

    ReplyDelete
  3. kesian kucing tuh, nape die wk g2 ? :'(

    ReplyDelete
  4. kesiannnya...

    sanggup wat cm tu...dah la anak kucing...xsgop la nak wat binatang cm tu...xsgop tgk apatah g dengar bunyi kucing meaw meaw...

    ReplyDelete
  5. kalau kb jupe orang tu..ketuk je pale dia.. tak de otak punya org

    ReplyDelete
  6. hmm...speechless.


    da lma xmen ank kucing

    ReplyDelete
  7. yaallah..nasib xlagi lama dia terkurung...:(

    ReplyDelete
  8. Ishh.. macam2.. kesian.. Tertanya2 ni ape motif dia buat cm 2 ni.. hmm..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal