Friday, August 26, 2011

Thank You Seems To Be The Hardest Word


Assalamualaikum w.b.t.
  
Thank You Seems To Be The Hardest Word.

       Ceh... dah macam lagu Elton John lak. Ha3. Okaylah, aku nak sentuh tentang ucapan Thank You or dalam bahasa melayunya Terima Kasih. Cuba tanya diri kita sendiri, biasa tak kita lafazkan ucapan ini pada mereka disekeliling kita? Parents kita, adik beradik kita, sahabat kita, even strangers.


       Realiti hari ini, even ucapan ini pendek je, tapi ramai yang susah nak lafazkannya kan. Kenapa? Tanya diri masing-masing, jawapannya mungkin berbeza bagi setiap individu.

       Bagi aku, bila aku bersusah payah melakukan sesuatu benda for someone else,  aku tak perlukan pujian, hadiah or whatever. Hanya ucapan terima kasih dah memadai. Bukannya bermaksud aku tak ikhlas dalam melakukan sesuatu, cuma dengan ucapan terima kasih tu membuatkan aku rasa dihargai, especially kerja yang aku lakukan. Korang lak macam mana?

       Jadi, pesanan aku, ringan-ringankan mulut mengucap Terima Kasih kepada seseorang yang melakukan sesuatu untuk kita, even benda itu nampak kecil di mata kita. Ucapan seringkas ini, kadangkala membawa seribu makna untuk mereka. Who knows right...

       Muchas Grasias untuk korang yang melapangkan sedikit masa membaca entri aku kali ini.^^

Pesanan penuh budi pekerti dari H2O

2 comments:

  1. syukran..thank you.. arigato... gamsahamnida... komawo..terima kasih.. toh see..

    amalkan ucapan trima kasih ^^

    ReplyDelete
  2. terima kasih kerana ingtkan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal