Friday, September 30, 2011

Nasi Lemak 2.0 review

Assalamualaikum w.b.t


           Semalam nak dikisahkanlah aku dengan member aku pergi tengok wayang movie Nasi Lemak 2.0. Plan awalnya member aku nak tengok movie Libas, nasib baik movie Libas tu mula lambat, aku pun tak nak tengok movie tu pun sebenarnya. Ha3... Last - last aku ajak member aku layan movie Nasi Lemak 2.0. 8/10 aku rate untuk movie ni. Lawak dan penuh dengan mesej yang sangat berguna. Selain tu, movie ni bagi aku satu - satunya movie yang menggambarkan kehidupan masyarakat Malaysia yang berbilang kaum ni.

Wednesday, September 14, 2011

Selalu Baca Tapi Faham ke?


Assalamualaikum w.b.t

        Hari tu aku update entri tentang rahsia warna alam dan kaitannya dengan solat fardhu, hari ni lak aku nak buat entri tentang solat juga. Berkenaan bacaan dalam solat.

        Six Million Dollar Question : Siapa yang betul-betul faham apa yang korang baca dalam solat? tak faham semua, 50 percent pun jadilah....

Tuesday, September 13, 2011

Warna Alam dan Kaitannya dengan Solat Fardhu


Assalamualaikum w.b.t

          Hari ni aku nak share dengan korang tentang warna - warna dalam solat 5 waktu tiap-tiap hari yang kita buat. Korang buat x? cukup 5 waktu tak? cukup...alhamdullilah........teruskan istiqamah melakukannya...

          Seperti yang korang tak ketahui dan ketahui, solat lima waktu yang kita kerjakan Subuh, Zohor, Asar, Maghrib dan Isyak ada rahsianya yang tersendiri. Setiap waktu solat ada kaitan dengan warna alam yang berlaku ketika itu. Dan pakar-pakar saintis telah menemukan satu rawatan perubatan alternatif yang berkaitan dengan konsep sains fizik dan dikenali sebagai Color Vibration Therapy dalam ibadah solat kita. Setiap pergerakan dalam ibadah solat kita, memberi kesan yang amat bermanfaat kepada sistem dalaman badan kita seperti otak, pinggang, tulang belakang dan yang sewaktu dengannya disebabkan ia mempunyai kaitan secara langsung dengan perubahan warna alam yang berlaku ketika itu sekiranya solat tersebut dilakukan diawal waktu.

Monday, September 12, 2011

We Are Players

Assalamualaikum w.b.t

            Apa khabar semua, hope korang semua membesar dengan sihat dan kuat, hari ni aku just nak kongsi sedikit pendapat aku kat sini, kita hidup kat dunia umpama seorang pemain aka player. Semua pemain (manusia) mesti pernah merasai kegagalan, kecewaan dan sewaktu dengannya or dalam bahasa jawanya there's no player in this world who has not lost before.

Saturday, September 10, 2011

Syarikat TELCO akan tukar moto diorang tak lama lagi!!!


Assalamualaikum w.b.t

Syarikat TELCO akan tukar moto diorang lepas ni?
Betul ke? Jeng Jeng Jeng!!!

Ini dia moto terbaru syarikat TELCO!!!

Saturday, September 03, 2011

Life As We Know It movie review


 Assalamualaikum w.b.t...

lama jugak tak update blog, kerja memanjang, raya ke 3 dah start kerja + balik tengah malam lak. adui... tak merasa langsung raya tahun ni. Today just nak cerita tentang movie yang aku baru download semalam, well, movie ni dah lama keluar, baru sekarang sempat aku layan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal