Monday, September 12, 2011

We Are Players

Assalamualaikum w.b.t

            Apa khabar semua, hope korang semua membesar dengan sihat dan kuat, hari ni aku just nak kongsi sedikit pendapat aku kat sini, kita hidup kat dunia umpama seorang pemain aka player. Semua pemain (manusia) mesti pernah merasai kegagalan, kecewaan dan sewaktu dengannya or dalam bahasa jawanya there's no player in this world who has not lost before.

           However...............(1) the best players will give everything he's got to stand up again, and (4) ordinary players take a while to get back on their feet again..........(3)while losers will remain flat on the field.

           Cuba bayangkan, kita kat dunia ini umpama seorang pemain dan pemain mana yang tak pernah merasai kegagalan, kekecewaan dan macam-macam lagi.  Even Nicol David pun pernah kalah dalam gamenya. Yang penting kita mesti bangun semula dari kekalahan. Agak-agaknya dalam 3 jenis manusia yang aku highlightkan dengan font kaler kuning tu, kita tergolong kat mana satu? Hope aku dan korang semua takkan tergolong dalam golongan yang ketiga tu. Mudah - mudahan, banyakkan berdoa pada Allah s.w.t

           Aku suka baca quotes yang memberi inspirasi time ada masa senggang,sebab ia membantu aku refill semula semangat aku yang kadangkala naik turun macam bursa saham. Ha3...korang?


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal