Saturday, December 31, 2011

Sambutan Tahun Baru 2012 bersama Ustaz Azhar Idrus dan Zizan Raja Lawak

Assalamualaikum w.b.t

         Selamat Tahun Baru 2012 aku ucapkan kepada semua... Hopefully tahun 2012 ini akan menjadi tahun yang lebih baik dari sebelumnya.  Insyaallah.. Believing is key to sucess.

        Okay, malam tahun baru ni probably the best in my life so far. Hari ni aku sambut tahun baru kat dataran Shah Alam mendengar ceramah daripada Ustaz Azhar Idrus and gandingannya Zizan Raja Lawak. Dan juga sedikit selingan hiburan dari Akhil Hayy, Sham Kamikaze, Shahir dan lain-lain. Syabas!!! aku ucapkan kepada penganjur program malam tadi iaitu Kerajaan Negeri Selangor atas usaha mereka menjayakan program ini.

Friday, December 23, 2011

Antara Dua Darjat!


Assalamualaikum w.b.t

               Fuh..... Lama giler aku tak update blog + dah berhabuk, bersawang + dah macam blog jin bertendang gamaknya. Ha3... Okay... Tajuk blog kali ni tiada kena mengena tentang kisah percintaan antara pasangan kekasih berlainan darjat, ni cerita tentang isu semasa.

               Okay , nak diceritakan, tadi Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah memutuskan untuk menjatuhkan hukuman penjara 12 bulan, bukan 12 tahun yek, terhadap bekas menteri besar Selangor Mohamad Khir Toyo atas kesalahan korupsi, iaitu mendapatkan 2 lot tanah dan sebuah rumah bernilai RM6.5 juta dengan harga RM 3.5 juta. Pergh, murah gila gila bai, tapi setahu aku lah Khir Toyo ni bukannya kaya sangat time dulu dulu and sekali jadi menteri besar, pergh jadi kaya express pulak. Siap beli rumah harga berjuta bai. Memang musykil aku, mana dia dapat duit tu. Kalau MB Selangor sekarang, Khalid Ibrahim, aku tak ler pelik sangat, sebab memang sebelum dia cebur dalam arena politik, dia memang seorang yang kaya raya, ahli perniagaan katakan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal