Saturday, December 31, 2011

Sambutan Tahun Baru 2012 bersama Ustaz Azhar Idrus dan Zizan Raja Lawak

Assalamualaikum w.b.t

         Selamat Tahun Baru 2012 aku ucapkan kepada semua... Hopefully tahun 2012 ini akan menjadi tahun yang lebih baik dari sebelumnya.  Insyaallah.. Believing is key to sucess.

        Okay, malam tahun baru ni probably the best in my life so far. Hari ni aku sambut tahun baru kat dataran Shah Alam mendengar ceramah daripada Ustaz Azhar Idrus and gandingannya Zizan Raja Lawak. Dan juga sedikit selingan hiburan dari Akhil Hayy, Sham Kamikaze, Shahir dan lain-lain. Syabas!!! aku ucapkan kepada penganjur program malam tadi iaitu Kerajaan Negeri Selangor atas usaha mereka menjayakan program ini.


        And my compliment for last night, its Legen...............wait for it..."dary"...yeah.. First time in my life, aku lihat sambutan tahun baru dihiasi dengan alunan Asmaul Husna, Selawat, Takbir bukannya karnival Sayang Selangor yang melalaikan yang berlaku di I-City Shah Alam anjuran BN . Ustaz Azhar Idrus bagi aku, memang seorang ustaz yang cukup sporting dan mengambil hati penonton dari kalangan muda mudi. Alhamdullilah... aku harap program seperti ini akan dianjurkan lagi pada tahun tahun yang akan datang. Syabas lagi sekali kerajaan Selangor kerana berjaya menganjurkan satu program yang menjadikan Ulama' sebagai role model masyarakat.

        Hampir 80 ribu orang hadir pada malam tersebut dan itu satu petanda yang positif menunjukkan bahawa masyarakat kita sekiranya dipandu oleh mereka yang betul, akan semakin menjadikan islam itu satu panduan hidup.

jom layan gambar sikit..


dan dibawah ini pula ialah video sambutan tahun baru dengan alunan Asmaul Husna.

5 comments:

 1. selamat tahun baru
  beruntung punya kesempatan menyambut tahun baru bersama ustaz azhar idrus

  ReplyDelete
 2. sambutan seperti inilah yang patut ditayangkan secara LIVE

  ReplyDelete
 3. dengar ceramah dia dalam youtube ja...hehhe

  masa tu tgh bz stdy..ehheh

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal