Friday, May 18, 2012

Jenis kerja mana yang lebih penat?

Assalamualaikum...

                              Pergh.................(6 harkat).. tetiba datang seru malam ni untuk mengupdate blog setelah sekian lama meninggalkannya. Okay la, lets straight to the point, tak nak belok belok, agak-agaknya la pada pendapat korang jenis kerja yang macam mana lebih penat? etc : kerja office under air cond or kerja buruh di bawah sinaran terik matahari.



                              For me la, kerja under air cond adalah lebih super penat berbanding pekerjaan yg memerlukan tenaga fizikal yang banyak. Why? simple answer, kerja under air cond tak mengeluarkan peluh and bila tak keluar peluh, badan akan jadi lesu dan rasa tidak bermaya. Penyelesaiannya ? Minumlah Ali Cafe! gurau je. Ha3..

                              Aku berani untuk mengatakan kerja under air cond lebih penat, sebab aku dah try bermacam - macam kerja sebelum ini, as example lets us terbang to few years back, aku pernah kerja sebagai mat buah, ala, kerja jual buah kat tepi jalan, and kerja itu memang memerlukan tenaga fizikal yang banyak hingga menitis peluh jantan aku ke tanah dek kerana terlalu pernat kerja tersebut, tapi>>>>

                             >>>Tapi,time waktu malam, aku still boleh outing lagi dengan member, pergi berfuya fuya tengok wayang , men bowling and balik 1 2 pagi and masuk kerja balik kul 8 pagi, Tetapi kini......(2012)........ setelah aku bertukar profesion kepada teller sebuah financial company di Malaysia, aku jarang jarang, kadang kadang sekali keluar malam hingga lewat pagi, sebab lesu terlampau. Mungkin suasana kerja aku yang ber air-cond 9 jam waktu office hour menghasilkan natijah sebegini rupa.




So apa pendapat korang? 
and btw i never assume my opinion is 100% correct dan aku respect different opinion regarding to this matter.
Patutlah aku pernah terdengar, orang yg berkebun lebih sihat berbanding orang yang kerja office.hmmmm.... strongly agreed.

0 terjahan:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Deal or No Deal